Què es la cultura?

alexLa cultura és un fenomen específicament humà que no es transmet biològicament sinó que és el resultat d’un aprenentatge mitjançant el llenguatge i la observació.  Podem afirmar que la cultura no es transmet biològicament, ja que, quan els humans neixen estan poc preparats físicament i això comporta que l’atenció dels altres membres de l’espècia sigui necessària. Aquest fenomen comporta una gran avantatge; al no estar formats del tot, el contacte que es crea entre el recent nascut i l’altre membre de l’espècie ajuda a que el nadó es formi com a humà.

Els humans es segueixen formant com a persones durant el recorregut de la seva vida, gràcies a l’aprenentatge constant d’un aprenentatge cultural. Aquest, és com una nova capa de pell per l’ésser humà.

Per poder aprendre la cultura és fonamental l’ús del llenguatge, ja que és una eina de comunicació entre els altres membres de l’espècie, l’ésser humà evoluciona com a societat i no com a individu, per tant necessita comunicar les tradicions, les pautes culturals, etc… La cultura també s’aprèn mitjançant l’observació de tot allò que envolta a l’ésser humà com ara; els gestos o accions de familiars o de persones pròximes, algunes d’aquestes accions es poden relacionar amb un estat d’ànim com ara un somriure que expressa un estat d’ànim positiu o d’alegria. Per aquesta raó podem afirmar que la raça i la cultura no tenen cap tipus de relació.

Hi ha moltes circumstàncies diàries que evidencien que la cultura només es dona en el humans i no en els animals. Un exemple seria el sentit de l’humor, aquest és un fenomen totalment humà i forma part de la cultura d’una zona en concret. La cultura no és igual en totes les zones del planeta, acostuma a variar; a Europa la cultura no és igual que a Àsia, una diferència seria la forma de saludar-se de manera formal; a Europa els essers humans es donen la mà i a Àsia acostumen a fer una petita inclinació de cap en forma de reverència.

Igual que l’ésser humà té la capacitat de rebre les tradicions i el llenguatge d’una cultura, també te la capacitat de transmetre aquests coneixements que ha adquirit com a segona capa natural als altres membres de la seva espècie; per aquesta raó la cultura és un fenomen col·lectiu i de grup.

Fet per Alex Reyné

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s